Πτώση των πωλήσεων της Suntech, κατασκευάστριας φωτοβολταϊκών, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012

 

 

meeco Πτώση των πωλήσεων της Suntech, κατασκευάστριας φωτοβολταϊκών, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012

Ο κύκλος εργασιών της Suntech έπεσε 52% κάτω από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους

Η Suntech Power Holdings Company Ltd. (Wuxi, Κίνα) κυκλοφόρησε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2012, καθώς και νέα στοιχεία σχετικά με την Global Solar Fund SCA Sicar (GSF), στην οποία η Εταιρεία κατέχει το 80%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η Suntech αναμένει μείωση των πωλήσεων και των περιθωρίων κέρδους: κατά το τρίμηνο επιτεύχθηκαν έσοδα ύψους 387 εκατομμύρια δολάρια (299 εκατ. ευρώ), 18% λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το μικτά περιθώρια κέρδους της τάξης του 5%, ανήλθαν σε 98 εκατομμύρια δολάρια (76 εκατομμύρια ευρώ).Ο κύκλος εργασιών έπεσε 52% κάτω από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους!

Η Εταιρεία αναμένει ότι οι πωλήσεις και τα περιθώρια κέρδους κατά το τέταρτο τρίμηνο θα μειωθούν ακόμη περισσότερο.

«Το αποτέλεσμα του τρίτου τριμήνου, επηρέασε η μείωση των feed-in tariff και η ασθενέστερη ζήτηση στις ευρωπαϊκές αγορές. Ωστόσο, αυτό το τρίμηνο οι πωλήσεις αυξήθηκαν στην Κίνα, την Ιαπωνία και Ταϊλάνδη », δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Suntech David King.

“Υποθέτουμε ότι η χαμηλή ζήτηση θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του 2013, και ως εκ τούτου έχουμε λάβει αποφασιστικά μέτρα για την προσαρμογή της παραγωγικής ικανότητας μας και την επιχειρηματική διαδικασία. Αυτό θα μειώσει το κόστος παραγωγής μας και των λειτουργικών εξόδων. Έπίσης συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας των ομολογιούχων τραπεζών για τη διάρθρωση των κεφαλαίων μας, στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον της αγοράς. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ενέργειες αυτές θα ενισχύσουν τις δραστηριότητές μας και θα καταφέρουμε μείωση του κόστους, με την ανάκαμψη της αγοράς στον τομέα των φωτοβολταϊκών.” συνεχίζει η δήλωση.

 Η Suntech αναμένει ότι οι πωλήσεις της στο τέταρτο τρίμηνο θα συνεχίσουν την πτωτική πορεία, και αναμένει αρνητικό μικτό περιθώριο κέρδους. Η εταιρεία έχει επίσης μειώσει τους στόχους της για το σύνολο του έτους 2012 κατά 9% στα 1,7 – 1,8 γιγαβάτ.

 

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.